Logo of Team Belgium

Vorige week kondigde de federale regering aan dat er een gunstig belastingtarief komt voor uitzonderlijke sportprestaties van Belgische atleten. Deze beslissing zou al van toepassing zijn voor de premies die uitgereikt werden voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio die deze zomer plaatsvonden.  

De exacte details van dit gunstregime moeten nog bekend gemaakt worden, maar het zou gaan om premies tot en met 50.040 EUR bruto (geïndexeerd bedrag) voor premies die belastbaar zijn in België. 

 Het BOIC reageert alvast verheugd op deze aankondiging.  

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC: “Het is inderdaad belangrijk nieuws dat de federale regering werk heeft gemaakt van een structurele oplossing voor dit probleem. Dit fiscale gunstregime is een duidelijke valorisatie van de uitzonderlijke sportprestaties die onze Team Belgium atleten leveren. Ook het feit dat het gaat om een duidelijk kader dat niet enkel van toepassing is voor de Olympische Spelen, maar ook voor andere uitzonderlijke sportprestaties is zeer positief. Het zorgt voor financiële duidelijkheid voor atleten. We willen de federale regering dan ook uitdrukkelijk bedanken voor deze beslissing.” 

Het BOIC hoopt dat de exacte details zo snel mogelijk bekend worden gemaakt, zodat het de verschillende atleten die een premie ontvingen voor hun prestaties op de Spelen van Tokio kan informeren. Deze premies worden gefinancierd door de Nationale Loterij, partner van het BOIC.