Logo of Team Belgium

Op 24 juni ondertekenden het BOIC en buurtontwikkelaar Matexi een partnership in aanloop naar de Olympische Spelen die deze zomer van 23 juli tot 8 augustus in de Japanse hoofdstad zullen plaatsvinden. De overeenkomst loopt tot en met de Olympische Spelen van Parijs 2024. 

Matexi is de grootste residentiële vastgoedontwikkelaar van België. Onder het motto "Welkom in de buurt" creëert Matexi buurten die mensen inspireren om samen meer van het leven te maken. De buurtontwikkelaar hecht veel belang aan zowel de private als de publieke ruimte met het oog op sociale verbondenheid, buurtgevoel en gemeenschapsleven. Met dit partnership wil Matexi mee bouwen aan de verdere toekomst van Team Belgium, te beginnen met de laatste rechte lijn naar Tokio. De CEO’s van het BOIC en van Matexi ondertekenden de overeenkomst in de Japanse Tuin in Hasselt, waar Team Belgium de vierde selectie van atleten voor de Spelen bekend maakte. 

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC: “Matexi is al geruime tijd fan van sport in het kader van zijn health & wellbeing beleid. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat we Matexi officieel mogen verwelkomen als partner van Team Belgium. Met dit engagement krijgen we een zeer mooie partner aan onze zijde. Dit is een belangrijke bouwsteen voor de toekomst van Team Belgium. Ik heet Matexi dan ook van harte welkom!” 

Olivier Lambrecht, CEO van Matexi: "Doorzettingsvermogen, ownership, focus, teamwork, vertrouwen en respect zijn niet alleen cruciale sportieve waarden. Het zijn waarden die de sport overstijgen en ook een leidraad voor het bedrijfsleven zijn. Ze maken deel uit van het DNA van ons bedrijf én van onze medewerkers, die elke dag opnieuw onze visie ‘Everybody deserves a great place to live’ realiseren. Dit partnership zet de waarden waarvoor we staan in de verf. Het laat ons toe om nieuwe medewerkers aan te trekken die dezelfde waarden delen. Ten slotte hechten we als bedrijf ook veel belang aan de ontplooiing van talenten bij onze medewerkers, net zoals het BOIC atleten de kans geeft om zich maximaal te ontwikkelen. Met ‘supporting greatness’ als drijfveer ondersteunen we dus niet alleen geweldige atleten, we empoweren des te meer onze geweldige medewerkers die - zoals topatleten - elke dag samenwerken en the extra mile gaan in de realisatie van bruisende buurten." 

Over Matexi 
Sinds 1945 biedt Matexi aan iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto “Welkom in de buurt” wil Matexi met elk project bijdragen tot buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken. Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen). Met meer dan 300 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 429 buurten in 290 steden en gemeenten.   

Matexi realiseerde in 2020 een totale omzet van bijna 400 miljoen EUR. Vorig jaar verkocht de buurtontwikkelaar een recordaantal van 1.605 wooneenheden, waarvan 487 woningen, 868 appartementen en 250 percelen bouwgrond. Sinds haar oprichting realiseerde Matexi meer dan 42.500 woningen, of grosso modo het aantal woningen van steden als Kortrijk of Mechelen. 

Als markleider wil Matexi afdoende antwoorden bieden op evoluties en uitdagingen in de woningmarkt. Met projecten als ’t Groen Kwartier (Antwerpen, reconversie van militair hospitaal tot multifunctionele buurt), Antwerp Tower (reconversie van kantoortoren tot multifunctionele woontoren met 26 bouwlagen), Leopold Views (Evere, reconversie van kantoortoren tot woontoren met 201 appartementen), Leopoldskazerne (Gent, reconversie militair complex tot nieuwe stadsbuurt), Bétons Lemaire (Ottignies, reconversie van industriële site tot nieuwe woonbuurt), Quartier Bleu (Hasselt, aanleg van nieuw stadsdeel aan het water), I-Dyle (Genappe, eerste ‘eco-quartier’ in Wallonië) en Kolska od Nowa (Warschau, ontwikkeling appartementencomplex) neemt Matexi het voortouw wat betreft grote binnenstedelijke ontwikkelingen en reconversie met aandacht voor sociale inclusie en duurzaam bouwen.