Logo of Team Belgium

Op 26 mei komen de Urban Youth Games naar Molenbeek voor hun eerste nationale evenement!  Om deze nationale editie in goede banen te leiden is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers!

Tijdens een groots evenement dat in het teken van inclusie staat, zullen 1500 kinderen, met en zonder beperking, uit de drie regio's en gemeenschappen uit België en Parijs, meer dan 25 sporten kunnen ontdekken waaronder sporten die deel uitmaken van de Olympische Spelen, de Paralympische Spelen en de Special Olympics.

Wilt u meehelpen aan deze onvergetelijke dag? Urban Youth Games is nog op zoek naar logistieke vrijwilligers en sportcoaches. 

Logistieke medewerkers
We zoeken gemotiveerde mensen om mee de handen uit de mouwen te steken en om te helpen bij:

  • de opbouw en afbraak van het evenement (visibiliteit, materiaal, infrastructuur,...),
  • de begeleiding van kinderen, met en zonder beperking, om hun veiligheid te waarborgen,
  • het verstrekken van praktische informatie (aan leerkrachten en coaches) over de verschillende sportsites,
  • algemene omkadering (accreditaties, orde en netheid, verdelen van T-shirts, logistiek, planning, bewaken van de ingang ...) 

Interesse? Neem contact op met de evenementverantwoordelijke van de Urban Youth Games: Adrien Debouche - adebouche@urbanyouthgames.org.


Coaches
Wilt u als sportcoach deelnemen aan de Urban Youth Games? Deel uw passie voor de sport en inspireer kinderen om op een inclusieve manier een nieuwe sport te ontdekken. De voorlopige sporten op het programma zijn: tennis, voetbal, cecifoot, gevechtssporten (worstelen, boxen, jiujitsu, judo), badminton, zwemmen, basketbal, poull ball, boccia, hockey, atletiek, ultimate frisbee, korfbal, fietsen, skateboard, step, parkour, rugby, tafeltennis, dans, capoeira, breakdance, straatvoetbal, ... 

Laat ons weten welke sportinitiatie u kan geven op 26 mei of neem contact op met de sportverantwoordelijke van de Urban Youth Games, Lina Simons - lsimons@urbanyouthgames.org - voor meer info!


BOIC-CEO, Cédric Van Branteghem: “De olympische waarden vormen de basis van het olympisme en de olympische beweging. Met Team Belgium, willen we deze waarden in de toekomst nog meer onder de aandacht brengen. Daarom zet het BOIC graag zijn schouders onder het initiatief Urban Youth Games. Het is dankzij dit soort activiteiten dat we generaties kunnen inspireren en als olympisch comité ons steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld dankzij sport.”