Logo of Team Belgium

Ziad El Mohor is woensdag uitgeschakeld in de kwartfinales van het bokstoernooi bij de lichtzwaargewichten (-81kg) op de Europese Spelen in Minsk. Hij ging met 5-0 onderuit tegen Loren Alfonso Dominguez uit Azerbeidzjan en grijpt dus naast de medailles. Nu droomt hij van de Olympische Spelen in Tokio.

In het boksen zijn er geen kleine finales, en dus had een plaats in de halve finales volstaan voor eremetaal voor El Mohor. Daar slaagde hij echter niet in. De teller van de Belgische delegatie blijft zo staan op drie gouden medailles, één zilveren en één bronzen. "Hier eindigt mijn medailledroom, het is triest", reageerde een ontgoochelde El Mohor. "Voor aanvang verwachtte ik mij niet aan een medaille, maar als je zo dichtbij komt, wil je dat eremetaal toch proeven." Tegen Dominguez kwam onze landgenoot nooit in de buurt van de zege. "Hij was veel sneller met zijn tegenaanvallen. Ik denk dat de techniek vandaag het verschil heeft gemaakt."

Gesterkt door zijn mooi parcours op de Europese Spelen droomt El Mohor van de Olympische Spelen in Tokio. Daar zijn zes Europese plaatsen in de gewichtsklasse van El Mohor. "Het wordt moeilijk maar ik ga er hard voor werken," aldus zijn trainer Béa Diallo. "Als ik naar het niveau hier kijk, stel ik vast dat hij zeker een plaats in de top 8 heeft. Hij heeft bovendien nog marge en kan nog ervaring opdoen. We gaan er alles aan doen om er te geraken."

Ziad el Mohor begon nog maar vier jaar geleden met boksen in competitie. Hij kon in Minsk de eerste Belg geworden zijn met een Europese boksmedaille sinds Daniel Hellebuyck in 1955. "Ik ben trots op mijn parcours," besluit hij.

(Belga)