Logo of Team Belgium

Via het Athlete Career Programme (ACP) werkt het BOIC samen met LHH (Lee Hecht Harrison, een dochteronderneming van Adecco) om Olympiërs de kans te bieden zich verder te ontwikkelen in verschillende domeinen. Het doel van het ACP project is om Olympiërs te motiveren hun duale carrière verder uit te bouwen, met als lange termijn doel, hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. In juni worden er maar liefst 14 verschillende workshops georganiseerd door professionals van LHH.

Nicky Van Rossem, Athlete Pathway Manager: “Via de samenwerking met LHH willen we de ontwikkeling van Olympiërs hun duale carrière stimuleren. Sinds het uitstel van Tokyo 2020 bekend gemaakt werd zijn er een heel aantal atleten die deze ‘extra tijd’ gebruiken om naast hun sport, ook in te zetten op de ontwikkeling van hun duale carrière. Heel wat atleten volgen opleidingen en/of workshops om zich verder te ontwikkelen.

Ook vanuit het BOIC ondersteunen we deze gemotiveerde atleten graag. In juni kunnen Olympiërs via het ACP project gratis workshops volgen. Enerzijds zijn er workshops die focussen op de zelfontwikkeling van atleten, anderzijds wordt er gefocust op tools zoals het gebruik van sociale media, LinkedIn, Personal Branding … Vanuit het BOIC zien we dat een heel aantal Olympiërs ook interesse heeft om te gaan ondernemen. De LHH workshops binnen het ACP project kunnen hen helpen om ook hierin succesvol te zijn.”

Het volledige overzicht van de workshops en meer informatie over het ACP project kan u hier vinden.