Logo of Team Belgium

Op 1 juni was BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive aanwezig in het parlement van de Federatie Wallonië-Brussel voor de inhuldiging van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Fairplaybeweging. Die zet zich sinds 1994 in voor de bevordering van Fair Play op het Europese continent.  

Bij zijn aantreden als kersvers voorzitter, verplaatste Philippe Housiaux meteen ook de administratieve zetel naar onze hoofdstad. Hiernaast pleitte hij voor het belang van Fair Play binnen de maatschappij en riep hij op om “eerlijk spel nieuw leven in te blazen”. 

Hierna nam Spyros Capralos, voorzitter van het Europees Olympisch Comité, het woord. In een videoboodschap onderstreepte hij de fundamentele rol van onderwijs en de toekomstige generatie.  

Jean-Michel Saive, verklaarde op zijn beurt zijn trots voor de UNESCO-Wereldprijs voor Fair Play die hij in 1989 in de wacht sleepte.  

Verder benadrukte Valérie Glatigny, minister van Sport in de regering van de Federatie Wallonië-Brussel, het belang van waarden als uitmuntendheid, zelfrespect en respect. Ook verwees ze naar het decreet van het Parlement van de Federatie Wallonië-Brussel ter bevordering van onder meer Fair Play op het gebied van sport en onderwijs.