Logo of Team Belgium

Na de Olympische Winterspelen in PyeongChang is het uitkijken naar het volgend olympisch event. Dat gaat door van 6 tot en met 18 oktober in Buenos Aires. De Argentijnse hoofdstad is dan gaststad voor de derde zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen. Nieuwe, innovatieve sporten zoals sportklimmen, dance sport, karate en roller sports maken er hun olympisch debuut. Ook zal er gestreden worden in BMX freestyle, kiteboarding, beachhandbal en cross-country running.

Buenos Aires is de eerste Zuid-Amerikaanse stad die de Jeugd Olympische Spelen mag organiseren. Het plan van Buenos Aires kenmerkt zich door twee zones met goed ingerichte sportinfrastructuren in een vooral groene omgeving. Buenos Aires zal verder een nieuw en permanent dorp ontwikkelen, dat deel uitmaakt van een stadsontwikkelingsproject voor sociale woningbouw.

De Olympische Jeugdspelen zijn een initiatief van IOC ere-voorzitter Jacques Rogge. In 2010 vond de eerste zomereditie plaats in Singapore. In 2012 was de eerste wintereditie aan de beurt in het Oostenrijkse Innsbruck, daarna volgden het Chinese Nanjing in de zomer van 2014 en het Noorse Lillehammer voor de wintereditie van 2016.

In Argentinië nemen jonge toptalenten van 15 tot en met 18 jaar uit 206 landen deel.