Logo of Team Belgium

Camille Laus en Kevin Borlée hebben de eer om op 21 juni de Belgische vlag te dragen tijdens de openingsceremonie van de Europese Spelen in het Poolse Krakau-Małopolska. Ze staan symbool voor de Olympische waarden van uitmuntendheid, vriendschap, respect en de samenhorigheid binnen Team Belgium. 

Camille Laus is kapitein van de Belgian Cheetahs, het vrouwelijke 4x400m aflossingsteam. In geen tijd hebben de Belgian Cheetahs, onder leiding van Carole Bam, zich op de internationale atletiekkaart gezet. Tijdens de Olympische Spelen van Tokio 2020, eindigde Camille Laus samen met Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet, Paulien Couckuyt in de 4x400m aflossing vrouwen, knap op de vijfde plaats. 

Kevin Borlée  is kapitein van de Belgian Tornados, het mannen 4x400m aflossingsteam. In Tokio klokten Alexander Doom, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée en Kevin Borlée als vierde af. Hij werd vijfde in de individuele finale van de 400 m op de Olympische Spelen van Londen 2012. Als loper en kapitein van de Belgian Tornados in het verleden droeg hij aanzienlijk bij aan het succesverhaal van deze unieke estafetteploeg van vader en coach Jacques Borlée.   

Camille Laus en Kevin Borlée maken ook deel uit van het 4x400m mixed relay team, dat in Tokio vijfde eindigde. 

De vlaggendragers voor Krakau 2023 volgen daarmee de judoka Thomas Nikiforov en de karabijnschieter Lionel Cox op die respectievelijk tijdens de tweede editie in het Wit-Russische Minsk in 2019 en tijdens de eerste editie van de Europese Spelen in 2015 in het Azerbeidjaanse Bakoe de Belgische driekleur mochten dragen. 

De openingsceremonie van deze derde editie van de Europese Spelen gaat door op woensdag 21 juni in het Henryk Reyman Stadion in Krakau en start om 20:30.  

De openingsceremonie wordt live uitgezonden op https://europeangames.tv

In datzelfde stadion wordt op 2 juli ook de sluitingsceremonie gehouden.