Logo of Team Belgium

Hordenloopster Camille Sonneville en polsstokspringer, Ylio Philtjens, krijgen de eer om de Belgische vlag te dragen tijdens de openingsceremonie van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in het Sloveense Maribor. 

Camille Sonneville en Ylio Philtjens zijn niet aan hun eerste deelname aan een EJOF toe. Vorig jaar namen zij al deel aan het Europees Jeugd Olympisch Festival in Banska Bystrica.  Daar sprong Ylio Philtjens met 4m95 naar de gouden medaille.  

Camille Sonneville: “Ik ben trots en kijk er enorm naar uit om de Belgische vlag te mogen dragen tijdens de openingsceremonie van het EJOF. Binnen komen in het stadion was vorig jaar al indrukwekkend, dit jaar, met de vlag in onze handen, wordt dat zeker een kippenvelmoment.” 

“Ik ben ook blij dat ik een tweede keer aan een EJOF kan deelnemen, maar ik leg mezelf geen druk op.” 

Ylio Philtjens: “Wat een eer om voor Team Belgium de vlag te mogen dragen, ben er heel blij mee, maar zal toch wat zenuwen hebben wanneer ik zondagavond het stadion binnenstap.” 

“Het EJOF in Banska Bystrica was een hele – zo niet de leukste - competitie waar ik ooit heb aan deelgenomen, nu weer mogen deelnemen met dezelfde Team Belgium staf en nieuwe atleten leren kennen, is super fijn.” 

De openingsceremonie van deze 17e zomereditie van het EJOF gaat door op 23 juli om 20u30 (uur Belgische tijd).