Logo of Team Belgium

Caroline Biss is uitverkoren tot officiële kledingpartner van “Team Belgium”. Het Belgische merk zal de vrouwelijke atleten kleden voor alle off court activiteiten tijdens de Olympische Spelen in Japan in 2020.

De “Olympische” collectie zal voor het eerst worden getoond op de officiële modeshow op 17 maart 2020 waaraan de atleten zullen deelnemen. De outfits die Caroline Biss voor de atletes ontwerpt, zullen gedragen worden tijdens alle officiële gelegenheden, zoals de openingsceremonie, het aankomstevent in Brussel en de huldiging op het stadhuis in Brussel.

“Sport is lifestyle geworden. We merken dat sportvrouwen de laatste jaren steeds meer aandacht hebben voor mode. Deze ijzersterke generatie atletes zijn sterke, zelfbewuste power women die ook heel vrouwelijk uit de hoek durven komen. In die zin is het ook niet verwonderlijk dat de keuze op Caroline Biss gevallen is”, zegt Bart Saelen, CEO van Caroline Biss.

Elegant en comfortabel

“De ontwikkeling van de collectie heeft ettelijke maanden in beslag genomen. De collectie

moet immers stroken met de richtlijnen van het BOIC en de internationale regels. Maar we hebben vooral rekening gehouden met de atletes zelf. We hebben gestreefd naar een ideale balans tussen comfort, fashion en elegantie, rekening houdend met de morfologie van de atletes. De collectie bestaat uit vijf verschillende outfits, van glamourjurken tot broekpakken. Op die manier kunnen de atletes een outfit kiezen die bij hun persoonlijkheid past. En toch vormen ze één geheel aangezien alle outfits in dezelfde kleurige all-over print uitgevoerd zijn. Scabal, die de mannen “off court” kleedt, zal de print verwerken in accessoires.
Een belangrijk aandachtspunt was ook het warme en vochtige klimaat in Japan. Daarom hebben we voor viscose gekozen, een natuurlijk materiaal dat ademend is en een hoog draagcomfort biedt. Voor frissere dagen is er een bijhorende perfecto. Wat het schoeisel betreft, hebben we een hippe sneaker ontworpen in de kleuren van de collectie.”

De “Olympische” collectie van Caroline Biss is louter en alleen voor de Olympische Spelen ontworpen en zal dus niet te koop zijn. Als partner en vurige supporter van Team Belgium zal Caroline Biss tijdens de Spelen de etalages van de eigen boetieks helemaal in de sfeer van de Olympische Spelen hullen. De Belgische mode gaat voor goud!