Logo of Team Belgium

Op donderdag 10 maart onthult Team Belgium de officiële kledij voor de Olympische Spelen in Rio tijdens de ‘Catwalk to Rio’. Naast het modedefilé met Belgische topatleten verzamelt de ‘Catwalk to Rio’ het beste van ons land op artistiek, muzikaal en culinair gebied in een uniek spektakeldiner. Voor het eerst kunnen bedrijven dit evenement bijwonen. Meer dan 60 Belgische ondernemingen reserveerden al een tafel. Op die manier steunen zij Team Belgium onderweg naar de Olympische spelen in Rio.

De Catwalk to Rio is het derde van vier evenementen in het ‘Road to Rio’-programma van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Eerder brachten de ‘Golf to Rio’ in september 2014 en de ‘Run to Rio’ in juni 2015 al meer dan 400.000 euro op, geld dat het BOIC investeert in de voorbereiding en omkadering van de Belgische topatleten voor de Olympische Spelen in Rio.

“Winnen doe je nooit alleen,” aldus Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO. “Wij vinden het uitermate belangrijk dat we samen met het team ‘VBO–sectorfederaties’ onze Belgische topatleten kunnen ondersteunen met het oog op topprestaties in Rio.”

“Als we topprestaties willen in Rio, hebben we de steun van iedereen nodig,” zegt Philippe Vander Putten, de CEO van het BOIC. “Via de Catwalk to Rio kunnen Belgische bedrijven hun steentje bijdragen. Ze krijgen er een onvergetelijke avond voor in ruil!”

‘Best of Belgium’

De Catwalk to Rio belooft veel meer dan een modeshow alleen te worden. Net zoals voor de Spelen van Londen 2012 zullen Belgische topatleten samen met professionele modellen de kledij voor Rio 2016 presenteren. Daarnaast neemt niemand minder dan Dragone de artistieke leiding voor een act die, speciaal gecreëerd voor deze gelegenheid, sport, dans en

muziek combineert. Hij slaat de handen in mekaar met de Belgische topchoreograaf Marc Bogaerts. Ook de Belgische top-dj Netsky zorgt voor een muzikale live-toets. Het menu is van de hand van sterrenchef Yves Mattagne. En het geheel van de avond baadt in het grafisch universum van Mr. Mong, de rijzende ster van de Belgische streetart en de man achter de graffiti-spot ‘It’s a long way to Rio’ van het BOIC.

Fundraising met alle Belgische bedrijven

Voor het eerst kunnen alle Belgische bedrijven de presentatie van de officiële outfit voor de Olympische Spelen live bijwonen en een tafel voor 10 personen reserveren op dit unieke spektakeldiner, de ‘Catwalk to Rio’. Op deze manier dragen het VBO en de deelnemende bedrijven meteen ook hun steentje bij aan onze topresultaten op de Olympische Spelen in Rio. Bovendien maken alle genodigden kans op een reis voor twee personen naar die Olympische Spelen. Er zijn al 60 tafels voor dit evenement gereserveerd.


Bedrijven die Team Belgium willen steunen, betalen voor een tafel van 10 personen 3.999,EUR. Voor reservaties kunnen bedrijven terecht bij hospitality@znz.be of op de website http://www.hospitality.be/nl/events/catwalk-to-rio, tot 8 februari 2016.