Logo of Team Belgium

Het Belgische dressuurteam - met Larissa Pauluis (First Step - Valentin), Amandine Prevost (Quaterdance) en Domien Michiels (Intermezzo) - is zondag 8e geworden in de landenwedstrijd dressuur op het vijfsterren CDIO in het Franse Compiègne.

De overwinning ging naar wereldkampioen Denemarken met 36 punten, voor Nederland met 41 punten en Duitsland, derde met 45 punten. De Belgen scoorden 94 punten en eindigden achtste van de 10 deelnemende landen.

Op zondag won de Britse amazone Charlotte Fry op Everdale in de GP Freestyle met 85,675%. Domien Michiels (Intermezzo) werd tiende met 72,750%.

Eerder op de dag werd de Grand Prix gewonnen door Carina Cassoe Kruth (Heiline's Danciera) uit Denemarken met 76,107%. Larissa Pauluis (First-Step Valentin), de Belgische kampioen, pakte de 5e plaats met 71,894%. De Belgische vice-kampioene Amandine Prevost (Quaterdance) werd 16e met 68,915% bij haar debuut in het nationale team.

België bereidt zich voor op de Euro in Riesenbeck, Duitsland, van 1 tot 5 september, de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs 2024. 

Na het Belgisch kampioenschap eind mei wordt de volgende wedstrijd, met vier andere combinaties, verreden in Rotterdam (een 4-sterren CDIO) van 22 tot 25 juni, waarna manager Jeroen Van Lent zijn selectie voor het EK bekend zal maken.

Belga