Logo of Team Belgium

De Olympische en Paralympische vlaggen werden dinsdag ontplooid op de Grote Markt in Brussel. Een primeur want onze hoofdstad is de eerste tussenstop van en internationale tournee ter voorbereiding van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Om deze gebeurtenis te vieren verzamelden driehonderd jongeren uit verschillende landen op de Grote Markt voor een flashmob. Ook Cédric Van Branteghem, CEO van Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) was aanwezig.

Traditioneel blijven de Olympische en Paralympische vlaggen in de gaststad tot het begin van de Spelen, maar de laatste maanden reisden ze door Frankrijk en voor de gelegenheid ook over de grens naar ons land. Vanaf de eerste rij keek Cédric Branteghem toe hoe olympisch atlete Anne Zagré de olympische vlag naar het plein droeg en er vervolgens zelf mee zwaaide te midden van een enthousiaste menigte. "Het is geweldig om al die jonge mensen samen te zien", vertelt Cédric Van Branteghem

Je kunt echt de Olympische waarden zien, zoals respect voor anderen en de mix van alle nationaliteiten. We moeten deze waarden blijven verspreiden. We moeten ook jonge mensen laten dromen want daar gaan de Spelen tenslotte over. We willen onze jongeren meegeven dat het ook voor hen mogelijk is om op een dag naar de Spelen te gaan. Dat de Spelen in 2024 dicht bij huis worden gehouden, is een enorme meerwaarde die we zeker moeten benutten binnen scholen en sportclubs", besluit hij.