Logo of Team Belgium

De raad van bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft op 7 december Cédric Van Branteghem benoemd tot zijn nieuwe CEO. 
Cédric is 42 jaar en op dit ogenblik Meeting Director van de Memorial Van Damme. Als voormalig topsporter nam hij tweemaal deel aan de Olympische Spelen en maakte hij deel uit van het 4x400 estafetteteam dat in 2008 vierde werd op de Spelen van Peking. Hij volgt Philippe Vander Putten op die eind februari het BOIC verlaat.

In april 2021 had Philippe Vander Putten, huidig CEO van het BOIC, de wens geuit om zijn functie te beëindigen in 2022, na de Olympische Winterspelen van Peking die plaatsvinden van 4 tot 20 februari 2022 en te kennen gegeven dat hij zich aan andere privé en beroepsmatige projecten wou toewijden. 

Het Benoemings- en Remuneratiecomité van het BOIC heeft toen meteen de nodige stappen gezet voor het vinden van een geschikte opvolger en dit in samenwerking met Korn Ferry Belgium, een extern agentschap gespecialiseerd in recruitment op executive niveau. 

 Jean-Michel Saive, voorzitter van het BOIC: “Toen Philippe Vander Putten in april van vorig jaar aankondigde dat hij het BOIC zou verlaten, stond het BOIC voor de uitdaging om een waardige vervanger te vinden. Ik ben zeer tevreden dat Cédric Van Branteghem zich aangesproken voelde door onze vacature. Cédric heeft een indrukwekkend parcours afgelegd, zowel als topsporter als op professioneel vlak. Samen met de raad van bestuur kijk ik uit naar deze nieuwe samenwerking en heet Cédric van harte welkom bij Team Belgium.”

 Cédric Van Branteghem: “Ik dank het BOIC voor het vertrouwen dat het in mij stelt en ik verheug me erop om Team Belgium te versterken. Ik heb in het verleden al veel mooie momenten beleefd met Team Belgium; het voelt in zekere zin dan ook aan als thuiskomen. Onze belangrijkste prioriteit zal zijn om samen met alle betrokken topsportactoren en partners verder te bouwen met de ambitie om het aantal Belgische atleten in de wereldtop (Top 8) op de Olympische Spelen te verhogen. Ik kijk uit naar deze uitdaging, samen met het BOIC-team.”

 Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC: “Cédric kent als geen ander het belang van een goede aflossing. Ik geef dan ook in het volste vertrouwen de fakkel als CEO van het BOIC aan hem door. Zijn ervaring en expertise zijn zeker een meerwaarde voor het BOIC. Hij heeft het geluk te kunnen rekenen op het fantastische BOIC-team. Ik wens hem alle succes toe.”

  

CV Cédric Van Branteghem

Cédric maakte als atleet carrière in atletiek als 400m-specialist en dit zowel individueel als met de aflossingsploeg. Hij nam in totaal tweemaal deel aan de Olympische Spelen (Athene 2004 en Peking 2008) en maakte deel uit van de 4x400 estafetteteam dat in 2008 vierde werd op de Spelen van Peking. In 2010 nam Cédric afscheid als topsporter.

Verder behaalde hij een Bachelor in Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) aan de Universiteit van Gent. Tussen 2006 en 2015 werkte hij bij Edan om in 2015 de overstap te maken naar Golazo. Sinds 2015 is Cédric ook aan de slag bij de Memorial Van Damme, eerst als Assistant Meeting Director, en vanaf 2017 als Meeting Director. Op 1 maart 2022 wordt hij officieel de nieuwe CEO van het BOIC.