Logo of Team Belgium

Op 5 juni was Etienne Thobois, CEO van het organisatiecomité van Parijs 2024, te gast bij het BOIC. De 56-jarige Fransman, die in 1996 als badmintonner deelnam aan de Spelen, maakte van de gelegenheid gebruik om de Belgische sportfans aan te moedigen deze zomer massaal naar Parijs af te zakken. "Vandaag staat België op de vijfde plaats in de rangschikking van landen, buiten Frankrijk, waar de supporters het hoogste aantal tickets hebben besteld. Ik hoop dat jullie toch op het podium geraken", lachte hij. 

Precies eenenvijftig dagen voor de openingsceremonie had Thobois een duidelijke boodschap meegebracht. "Wij zijn er klaar voor en wij kijken er heel hard naar uit. Onze infrastructuur staat er, onze vrijwilligers zijn enorm gemotiveerd. Alles is in gereedheid gebracht om de wereld in de best mogelijke omstandigheden te ontvangen."

Volgens de topman van het organisatiecomité worden de Spelen "speciaal, omdat ze zo open zullen zijn". "We gaan voor een maximale connectie tussen de atleten en het publiek. De mensen moeten zoveel mogelijk de kans krijgen om deel uit te maken van het gebeuren", legt hij uit. "Een goed voorbeeld is de unieke openingsceremonie op de Seine, waarbij zo'n 100.000 mensen langs de oevers alles van dichtbij zullen volgen."

Thobois zegt daarnaast te hopen op "volle stadions". "De zaken gaan goed, maar er zijn zeker nog tickets beschikbaar", onderstreepte hij. Zo kunnen fans van de Belgian Cats nog kaarten kopen voor de groepswedstrijden in Rijsel, voor atletieksessies met Belgische atleten in het Stade de France of voor hockeywedstrijden van de Red Lions en Red Panthers. Elke donderdagmorgen worden online nieuwe tickets aangeboden.

Wil je ook nog tickets kopen? Ga dan naar de website van Parijs 2024: tickets.paris2024.org.

 

© Belga