Logo of Team Belgium

Chloé Caulier heeft maandagnamiddag de zilveren medaille veroverd in de bouldercompetitie bij de vrouwen op het EK muurklimmen in de Russische hoofdstad Moskou. Het goud ging naar de Russin Viktoriia Meshkova.

De 24-jarige Caulier bereikte op de vier proeven telkens de top, maar had op de laatste beklimming wel drie pogingen nodig, net eentje meer dan de Russin. De Servische Stasa Gejo vervolledigde het podium. Eerder was onze landgenote in haar halve finale ook op de tweede plaats geëindigd, na Meshkova. 

Zaterdag startte de Belgische boulderkampioene de Europese kampioenschappen met een veertiende plaats in de speedcompetitie. Voor Caulier is het de derde keer dat ze aan een EK deelneemt, met respectievelijk een 18e en 21e plaats in München 2017 en Innsbruck 2015. 

Dinsdag starten de kwalificaties in de lead, met op woensdag de finales. Na een rustdag op donderdag is het vrijdag en zaterdag de beurt aan de combinatieproeven, tevens op het programma de komende Olympische Spelen. De twee Europese kampioenen mogen dan naar Tokio.

Belga