Logo of Team Belgium

Jarno De Smedt beëindigde de kwalificatieronde in het boogschieten op de Olympische Spelen vrijdag als 43e op 64 deelnemers. Na 72 pijlen totaliseerde hij 650 punten, 38 minder dan de Koreaanse winnaar Kim je Deok.

"Hij zal zelf ook een beetje ontgoocheld zijn. Tien of vijftien punten meer had gekund", reageerde zijn coach Francis Notenboom.

"Maar ook de hoogste scores liggen lager dan normaal. Dat betekent dat er toch wat 'tricky' wind was. Het waaide niet hard maar hij draaide wel constant." Notenboom zag zijn pupil "een paar serieuze afzwaaiers" afleveren. "Maar zijn laatste achttien pijlen waren best goed. Met die score had hij ergens rond de twintigste plaats kunnen eindigen. Maar dit blijft de kwalificatieronde. Het begint pas echt binnen vier dagen."

De Smedt komt dan in de 1/32e finales uit tegen de 22e uit de kwalificaties, de Japanner Yuki Kawata. Die schiet in eigen land, maar dat levert hem volgens Notenboom geen voordeel op. "Er zijn toch geen supporters. De match zal gewonnen worden tussen de oren. Jarno kan dat, vooral in korte wedstrijden kan hij goed uit de hoek komen", kijkt de coach met een goed gevoel vooruit.

Notenboom is zelf een ex-olympiër. Op de Olympische Spelen van 1988 in het Zuid-Koreaanse Seoel werd hij 52e. "Het waren heel slechte Spelen voor mij. Een jaar later won ik wel de Wereldspelen tegen de olympische kampioen. Dat was mijn wraak."

Belga