Logo of Team Belgium

Ook de Team Belgium coachen en -begeleiding focussen op Rio. Ze verzamelden op 29 juni voor een laatste keer in het kader van het ‘Olympic Coaching Platform’. ‘De best mogelijke voorbereiding op de OS en organisatie tijdens de spelen in samenwerking met de coachen, de begeleiding en de sportadministraties, dat is wat we willen bereiken met dit Olympisch coaching platform.’, Eddy De Smedt.

Onderwerpen en thema’s als het leven in het olympisch dorp, sereniteit creëren voor de competitie, opvang van atleten na de competitie, persontmoetingen, … passeerden de revue.

Het BOIC dankt Iris Ulenaers van het Coach Career Programme van Adecco, coachen Damiano Martinuzzi en Rudi Diels, sportpsychologen Jef Brouwers en Rudy Heylen en Philippe Vande Weyer, sportjournalist bij Le Soir die er hun ervaring en deskundigheid kwamen delen.

Het Olympisch coaching platform werd gelanceerd door het BOIC. Het brengt topsportexperts samen die kennis en ervaring over specifieke thema’s delen met de coaches en de gemeenschappen in voorbereiding van de Olympische Spelen.