Logo of Team Belgium

De onzekerheid over de impact van COVID-19 treft een volgende competitie op de kalender: het European Youth Olympic Festival (EYOF) in de Finse stad Vuokatti wordt uitgesteld naar december 2021.

De 15e editie van het Europees Jeugd Olympisch Winterfestival zou in Vuokatti neerstrijken van 6 tot 13 februari 2021. Na input van de medische commissie van het EOC (de Europese Olympische Comités) en de Finse overheid, en na overleg met het Finse NOC en het lokale organisatiecomité, werd beslist om het jongerenevent uit te stellen.

Door deze beslissing belooft de kalender voor Team Belgium vanaf 2021 bijzonder druk te worden, met de Spelen in Tokio, Winterspelen in Peking, Wereldspelen in Birmingham en 2 EYOF’s (zomer en winter) binnen een periode van 12 maanden.

“De keuze voor december 2021 brengt een aantal uitdagingen met zich mee,” geeft het EOC toe, “maar we willen de beoogde leeftijdsgroep deze mijlpaal in hun carrière als topsporter niet ontnemen.”

Over de impact van deze beslissing op het sportieve programma volgt later meer informatie. Op dat programma staan momenteel 9 sporten: alpineskiën, biatlon, langlaufen, kunstschaatsen, ijshockey, noordse combinatie, shorttrack, schansspringen en snowboarden.