Logo of Team Belgium

Triatleet Jelle Geens (28) heeft in aanloop naar de Olympische Spelen positief getest op het coronavirus. Hij mist daardoor de individuele race van maandag. Mogelijk kan hij wel nog deelnemen aan de gemengde competitie omdat hij intussen al één keer negatief heeft getest.

"Jelle Geens raakte besmet met corona terwijl hij zich nog aan het voorbereiden was op de Olympische Spelen in Europa. Volgens het Playbook voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 is een vertrek naar Tokio alleen mogelijk indien de reiziger in de 14 dagen voor het vertrek symptoomvrij is en in de laatste 96 uur voor het vertrek op twee verschillende dagen negatief heeft getest in een door Japan geaccrediteerd laboratorium", legt het BOIC uit.

Geens is nog niet afgereisd naar Japan en zal maandag dus ook ontbreken in de individuele race, waardoor Marten Van Riel de enige Belg aan de start wordt. "Intussen is Jelle Geens symptoomvrij en heeft hij één keer negatief getest. Indien mogelijk, zal hij de komende dagen naar Tokio afreizen, zodra dit in overeenstemming is met het draaiboek, om voor de Belgische Hammers deel te nemen aan de olympische Mixed Relay die zaterdag 31 juli gepland staat. Hij bereidt zich in Europa ijverig voor op deze start", gaat het verder.

Noah Servais staat klaar om Geens te vervangen mocht hij de gemengde competitie (met ook Claire Michel en Valerie Barthelemy) eveneens missen. "Hij is ondertussen naar Japan gereisd om de deelname van de Belgian Hammers aan de olympische Mixed Relay veilig te stellen. Hij bereidt zich in het Team Belgium Belfius Basecamp in Mito als reserve atleet voor op een mogelijke start in de olympische Mixed Relay in het geval Jelle Geens niet tijdig naar Japan kan afreizen", aldus het BOIC.

Geens hoopt in Tokio voor de tweede keer deel te nemen aan de Olympische Spelen. Vijf jaar geleden eindigde hij in Rio de Janeiro als 38e.

Belga