Logo of Team Belgium

Het tweevoudig Belgisch kampioenenduo Jos Verlooy/Varoune heeft vrijdag op het Global Champions Tour toernooi van Saint-Tropez een vierde plaats veroverd in de hoofdproef van de dag. De zege ging naar de Zweedse combinatie Peder Fredricson/Catch Me Not S.

In de barrage met elf bleven Jos Verlooy en Varoune opnieuw foutloos en hun tijd van 38.93 seconden leverde een vierde plaats op.

De Zweed Peder Fredricson liet met Catch Me Not S de snelste chrono optekenen (34.66) en mocht zo als winnaar de ereronde rijden.

Pieter Devos reed met Apart een ongelukkige barrage waarbij ze liefst 19 strafpunten achter hun naam kregen. Op die manier kwamen ze niet verder dan plaats 11.

Zaterdag zadelt Jos Verlooy zijn 12-jarig Belgisch Warmbloed Paard Jacobien Dwerse Hagen voor de finale van de Global Champions League, die om 14u00 van start gaat.

Niels Bruynseels presenteert zijn kandidaat voor de Olympische Spelen van Tokio, Delux van T&L van het Belgische stamboek SBS. Pieter Devos doet hetzelfde met zijn 13-jarige Zangersheide merrie Claire Z.

Belga