Logo of Team Belgium

Cynthia Bolingo trok afgelopen zomer in topvorm naar de Spelen in Tokio. Ze had net haar persoonlijke records op de 100, 200 en 400 meter verbeterd,  maar kwam op de Spelen uiteindelijk niet in actie. Wegens een hamstringblessure moest ze een kruis maken over haar ambities. "Ik heb die bladzijde omgeslagen, maar ben het zeker niet vergeten", vertelde Bolingo donderdag op de BOIC-stage in het Turkse Belek. "Het blijft een enorme ontgoocheling."

"Het is iets wat deel uitmaakt van het leven van een atleet. Een donkere bladzijde in een prachtig verhaal." Van de kritiek die Bolingo kreeg, trekt ze zich weinig aan.

"Het is altijd makkelijk gratuite kritiek te leveren als het slecht gaat. Ik zou te vroeg in vorm geweest zijn, maar als ik het mocht herdoen, zou ik niets aan mijn trainingen veranderen. Atletiek is een sport waarin je je lichaam tot het uiterste drijft. Voor een groot kampioenschap moet je tot de limiet gaan en jammer genoeg is dat niet altijd te controleren. Dan ga je er al eens over."

"Hoe dan ook raakt die kritiek me niet. Ik heb me altijd al goed van dat soort beslommeringen van buitenaf kunnen afsluiten. Ik doe wat ik wil en heb vertrouwen in mezelf. Voor wat anderen daar van denken, ga ik mijn slaap niet laten." Nu richt Bolngo haar pijlen op het WK en EK. "We nemen het stap voor stap. Eerste doel is me plaatsen voor die twee kampioenschappen. Er is ook nog het WK in zaal, maar ik weet nog niet of ik daar een doel van ga maken. Een beetje indoorcompetitie is altijd leuk om in het ritme te blijven, maar het is geen prioriteit."

Belga