Logo of Team Belgium

Cynthia Bolingo heeft zondag de 400 meter gewonnen op de FBK Games in het Nederlandse Hengelo. De kersverse Belgische recordhoudster liep met 51.16 de tweede tijd uit haar carrière.

Dinsdag in het Franse Montreuil bracht Bolingo het Belgisch record op 50.75 en plaatste ze zich voor Tokio. In een winderig Hengelo bevestigde ze in een internationaal topveld haar grote vorm nog eens. Begin deze week stond haar persoonlijk record nog op 51.69.   

"Ik was naar hier gekomen om te bevestigen, en dat is absoluut gelukt", vertelde Bolingo na afloop. "Het was de vraag hoe ik fysiek en mentaal zou herstellen van mijn topprestatie van dinsdag, maar dat viel dus goed mee. Ik liep hier tegen hele sterke meisjes, dus het doet deugd om te kunnen winnen. Ik heb nooit eerder zo'n grote wedstrijd op mijn naam geschreven. Nu ga ik minstens tien dagen doortrainen en even geen wedstrijden lopen om nog wat sterker te worden."

Anne Zagré moest op de 100 meter horden vrede nemen met een achtste plaats in 13.22, ruim boven haar seizoensbeste van 13.04. Elise Vanderelst finishte als tiende in de 800 meter in een seizoensbeste van 2:03.18. Paulien Couckuyt kende een mindere dag en bleef op de 400 meter horden steken op een zevende plaats in 56.70, ruim boven haar één week oude persoonlijk record van 55.37.

Belga