Logo of Team Belgium

Cynthia Bolingo heeft zondag tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden haar eigen Belgisch record op de ongebruikelijke 300 meter verpulverd. Ze bracht het record van 37.18 naar 36.54, de derde wereldjaarprestatie. 

Op de Europese ranking aller tijden is Bolingo nu 22e en staat ze tussen heel wat mooie namen. "Een 200 meter is te kort voor mij, een 400 meter te lang, maar dit is ideaal", grapte Bolingo na afloop. "Ik vermoedde wel dat ik onder de 37 seconden kon duiken, maar nooit dat ik er bijna een halve seconde onder zou gaan. Het was een ideale wedstrijd, waarin ik in de start nog Camille Laus voor mij had als mikpunt." 

Laus finishte als tweede in een persoonlijk record van 37.51. Bolingo heeft er een moeilijke periode opzitten. Eerst stond ze meer dan een jaar aan de kant met achillespeesklachten, meteen daarna overleed haar vader aan het coronavirus. "Terugkomen is enorm zwaar geweest, vooral mentaal", vertelde ze. "Ik heb vaak met tranen op training gestaan. Het ging niet, fysiek noch mentaal. Ik dacht dat het nooit meer goed zou komen, maar mijn coach Carole Bam en mijn lief Mehdi hebben mij erbovenop geholpen. Soms heb je anderen nodig om uit de put te kruipen." 

Of de Belgian Cheetah zich als Europese vicekampioene op de 400 meter indoor komende winter aan een indoorseizoen waagt, heeft ze nog niet beslist. "De afgelopen periode heeft mij geleerd om niet te veel op de lange termijn te denken, en het dag per dag te nemen. Ik heb dus nog geen idee of ik indoor in actie kom."

Belga