Logo of Team Belgium

Atleet Daniel Segers heeft de eer om op 23 juli tijdens de openingsceremonie van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in het Hongaarse Györ de Belgische vlag te dragen. De trotse vlaggendrager neemt deel in het verspringen, de 4x100m en de 200m. Met een sprong van 7m42, tekende hij voor de beste Europese prestatie en de derde wereldprestatie in zijn leeftijdscategorie (2017).

Tijdens de openingsceremonie van het EJOF – zoals tijdens de Olympische Spelen – komt Griekenland traditioneel als eerste land het stadion binnen. De andere landen volgen in alfabetische volgorde in de taal van het gastland, dat als laatste het stadion binnenstapt.

De veertiende editie van het Europees Jeugd Olympisch Festival wordt van 23 tot en met 29 juli 2017 gehouden in Györ. Zo'n 2.400 atleten van 13 tot 18 jaar uit vijftig Europese landen zullen naar de Hongaarse stad afreizen. Team Belgium is 61 atleten sterk, wordt aangevoerd door Chef de Mission Gert Van Looy en neemt deel in 8 van de 10 sporten die in Györ op het programma staan: atletiek, gymnastiek, judo, kajak, tennis, volleybal (heren), wielrennen en zwemmen.

Op 22 juli reist de delegatie naar Hongarije, op 23 juli staat de openingsceremonie op het programma.

Pierre-Olivier Beckers en Philippe Vander Putten steken de atleten een hart onder de riem
De atleten krijgen in Györ het bezoek van BOIC-voorzitter, Pierre-Olivier Beckers en CEO, Philippe Vander Putten die Team Belgium een hart onder de riem komen steken.

Pierre-Olivier Beckers : “Het BOIC is overtuigd van de nood aan een goed gestructureerde topsportpolitiek voor jonge beloften. Daarom zullen wij steeds alles in het werk stellen, en dit samen met de Gemeenschappen, de sportbonden en de liga’s, om de projecten te steunen die sport en jongeren stimuleren. De jeugd is onze toekomst, zij zijn onze beste ambassadeurs om de sportbeoefening te dynamiseren en de olympische gedachte te verspreiden. Vandaag zijn zij de motor van een dynamiek die de topsport zo hard nodig heeft.”

“Ik wens aan iedere atleet van Team Belgium de kans toe om een waardevolle ervaring op te doen. Maak van deze EJOF een leerrijke ervaring!”, vult Philippe Vander Putten aan.