Logo of Team Belgium

Door deel te nemen aan de Run to Rio steun je Team Belgium, en niet enkel symbolisch. De opbrengst van het event gaat rechtstreeks naar de voorbereiding op de Olympische Spelen. Voor topatleten zoals Evi Van Acker en Lionel Cox betekent het een stapje dichter bij een olympische medaille.

Over anderhalve maand sta jij met honderden andere enthousiaste loopfanaten aan de start van de Run to Rio. Intussen schreven al meer dan 325 teams in. Dat betekent een mooi duwtje in de rug voor onze Belgische topsporters onderweg naar de Olympische Spelen.

"België is een klein land”, zegt schutter Lionel Cox. “Ik heb niet zoveel middelen ter beschikking als mijn concurrenten uit China of de VS. Daarom is alle steun welkom. In de schietsport betekent een millimeter een wereld van verschil. Het spreekt dan ook voor zich dat elk detail belangrijk is. Met een kwalificatie voor Rio 2016 en een medaille hoop ik België en de schietsport op de kaart te zetten."

Ook zeilster Evi Van Acker gaat resoluut voor een podiumplaats in Rio. "2015 wordt een erg belangrijk jaar voor mij”, vertelt ze. “Mijn doel is om een topprestatie neer te zetten op het olympisch Test Event in Rio en op het WK in Oman. Uiteraard is het mijn ambitie om op de Spelen in 2016 een medaille mee naar huis te nemen."

De atleten krijgen steun van hun federatie, sponsors en de overheid via onder andere de Nationale Loterij en de Gemeenschappen (via Bloso, Adeps en de DG). Toch is de extra ondersteuning via Team Belgium en events zoals de Run to Rio een grote meerwaarde op hun ‘road to Rio’.