Logo of Team Belgium

David Goffin (ATP 74) was in de wolken nadat hij zondag zijn eerste ATP-titel van het jaar binnenhaalde. In Marrakech won hij in de finale van de 24-jarige Slovaak Alex Molcan (ATP 65) met 3-6, 6-3 en 6-3. "Ik had niks meer kunnen wensen", aldus de Luikenaar.

"Ik bleef heel kalm. Dat was het belangrijkste," vertelde hij aan Belga. "In het begin was hij zijn linkshandige spel een beetje meer aan het opdringen. Hij was beter in de eerste set. Daarna begon ik beter te serveren en agressiever te spelen. En vanaf het midden van de tweede set was ik de betere speler. En ik speelde nog beter in de derde. Ik ben echt blij met de manier waarop ik de wedstrijd eindigde, met nog een break en met een mooi matchpoint. Ik wilde niet moeten serveren om de wedstrijd te winnen. Ik kwam hier om te spelen. En ik vertrek hier met de beker. Puur geluk!"

David Goffin had zichzelf op een bijzondere manier op deze finale voorbereid, door op te warmen met de toernooidirecteur, oud-speler Hicham Arazi. "Ik vroeg Hicham gisterenavond of hij me wilde opwarmen, want ik had de hele week nog niet tegen een linkshandige tennisser gespeeld. Het was erg aardig van hem. We spraken ook over de Davis Cup-wedstrijd die hij in België met Marokko kwam spelen. Ik zat op de tribune en ik zag hem zijn beide partijen winnen. Hij was ongelooflijk getalenteerd. En dat heeft me erg geholpen, want ik was nogal nerveus."

Belga