Logo of Team Belgium

Op 8 augustus 2021, precies 1 jaar geleden, beëindigde Team Belgium de Olympische Spelen van Tokio op een 29e plaats met drie gouden, één zilveren en drie bronzen medailles. Nafi Thiam, de Red Lions, Nina Derwael, Wout van Aert, Matthias Casse, Bashir Abdi en het jumpingteam met Pieter Devos, Jerome Guery en Gregory Wathelet blikken terug op de Spelen van Tokio in 2020. 

Op 5 augustus volgde zevenkampster Nafi Thiam zichzelf op als olympisch kampioene op de zevenkamp. Diezelfde dag zal ook bij de Red Lions voor altijd in het geheugen gegrift staan. Onze hockeyers vervolledigden in Tokio hun indrukwekkende erelijst waarop al olympisch zilver, een wereld- en Europese titel prijkten. 

Turnster Nina Derwael schreef Belgische turngeschiedenis aan de brug met ongelijke leggers. Na twee wereldtitels, een nieuwe topprestatie en een derde gouden medaille voor Team Belgium.

 


Wout Van
Aert sprintte naar het zilver n
a een indrukwekkende prestatie op het loodzware parcours aan de voet van Mount Fuji. Judoka
Matthias Casse regerend wereldkampioen en nummer 1 op de wereldranking eindigde op de derde plaats en won het brons. Brons was er
op 7 augustus in het slotweekend ook voor de jumpingruiters. Pieter Devos, Gregory Wathelet en Jérôme Guery tekenden in de teamfinale voor de eerste Belgische medaille in de ruitersport sinds Montreal 1976. 


 

Op de slotdag zorgde Bashir Abdi voor nog een mooi orgelpunt, in Sapporo snelde hij naar brons in de marathon, de traditionele epiloog van de Oympische Spelen. Dat was geleden van 1976 in Montreal, toen won Karel Lismont ook de bronzen medaille.