Logo of Team Belgium

David Goffin won en staat in de derde ronde, Kirsten Flipkens verloor in het tennistornooi, Evi Van Acker bezet na de tweede dag de vijfde plaats in de Laser Radial-klasse.

Joachim Bottieau, de nummer zeven op de wereldranglijst, was bij de -81 vrij in de eerste ronde en moest een ronde later vrij verrassend zijn meerdere erkennen in de Italiaan Matteo Marconcini (IJF 34). Bottieau, in juni nog goed voor zilver op de Masters in Guadalajara, was een van de outsiders voor eremetaal en ging vol voor het podium in Rio. In zijn eerste kamp wachtte de op papier haalbare Marconcini, maar die hield onze landgenoot stevig in bedwang. Halfweg liep Bottieau een bestraffing op en aangezien er niet gescoord werd in de kamp bleek die bestraffing beslissend.

Kirsten Flipkens (WTA 61) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van het olympisch tennistornooi bij de vrouwen. De 30-jarige Flipkens verloor in de achtste finales in twee sets met 6-4 en 6-3 van de twee jaar jongere Duitse Laura Siegemund (WTA 32). De wedstrijd duurde 1 uur en 32 minuten. In de eerste set moest Flipkens, die het vaak oneens was met de beslissingen van de umpire, meteen haar opslagspel inleveren. Daarna verdedigde haar Duitse opponente met succes haar break voorsprong. In set twee volstonden drie breaks (tegenover één voor Flipkens) voor Siegemund om de wedstrijd met 6-3 te besluiten.

Joris Vanspringel is met zijn paard Lully des Aulnes op de 24ste plaats geëindigd in de eventing op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De ruiter ging één keer in de fout en kreeg dus vier strafpunten in de tweede en laatste manche van de jumping, het derde onderdeel na de dressuur en de cross-country. Vanspringel totaliseert zo 87.90 punten. Na afloop van de dressuur was hij 52ste, na de cross-country klom hij op naar de 25e plaats. In de slotproef boekte hij dus nog één plaats winst. Het goud was voor de Duitser Michael Jung (Sam FBW) met 40.90 punten. Voor Karin Donckers was de eventing sinds maandag afgelopen. De 45-jarige Donckers kwam ten val in de cross-country en werd zo uitgeschakeld.

Zeilster Evi Van Acker bezet na de tweede dag de vijfde plaats in de Laser Radial-klasse. De 30-jarige Gentse voer in de derde regatta naar de tweede plaats, waardoor ze even aan de leiding ging in het klassement. Maar in de vierde regatta werd ze slechts 29ste. Van Acker, in Londen 2012 goed voor brons op de Olympische Spelen, verliest een positie. Ze sloot maandag de openingsdag in de Laser Radial af op de vierde plaats. Maandag werd ze tweede in de eerste regatta en twaalfde in de tweede. De leiding is na vier races in handen van de Chinese titelverdedigster Lijia Xu.

David Goffin (ATP 13) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het olympisch tennistornooi op de Spelen in Rio de Janeiro. De Belgische nummer één versloeg de Israëliër Dudi Sela (ATP 65) met tweemaal 6-3. De 25-jarige Luikenaar, het achtste reekshoofd, ging goed van start met meteen een break. Er zouden er nog twee volgen, tegenover één voor Sela, goed voor 6-3. In de tweede set kon de Israëliër Goffin evenmin in verlegenheid brengen. Één break volstond om het duel in twee sets en bij de derde matchbal winnend af te sluiten. De wedstrijd duurde 1 uur en 11 minuten.