Logo of Team Belgium

Na een schitterend parcours - waarbij ze miljoenen Belgen enthousiast gemaakt hebben voor 3x3-basketbal – worden de Belgian Lions, Nick Celis, Rafaël Bogaerts, Thibaut Vervoort en Thierry Mariën  vierde in Tokio.

In de sport worden vaak mooie verhalen geschreven en dat van de Belgische 3x3 basketploeg is daar een mooi voorbeeld van. Op de Olympische Spelen van Tokio maakte de street-versie van het traditionele basket voor het eerst zijn opwachting en de 3x3 Belgian Lions waren er bij.

Nick Celis, Rafaël Bogaerts, Thibaut Vervoort en Thierry Mariën ondergingen in de kleine finale in het Aomi Urban Sports Park de wet van de sterkste en keken al snel tegen een 5-1 achterstand aan tegen de razend efficiënte Serviërs, op papier het sterkste land ter wereld.

In de halve finales waren ze er eerder op de dag echter verrassend uitgegaan tegen Rusland, voordien konden ze een perfect rapport van zes zeges in evenveel wedstrijden voorleggen.  Ook eerder was Servië in de groepsfase al een klasse te sterk gebleken voor onze landgenoten, die het hoofd echter niet lieten hangen en terugkwamen tot 7-4 en even later ook 11-8.

De Servische voorsprong bleef zo lange tijd beperkt tot drie punten. Nadien drukten de Serviërs het gaspedaal toch wat forser in en met nog drie minuten op de klok hadden ze zeven punten voorsprong (17-10). Met nog 1:55 op de klok scoorden de Serviërs het beslissende punt en was de 21-10 eindstand een feit.