Logo of Team Belgium

Kenny De Ketele en Robbe Ghys zijn zondag in Berlijn vijfde geworden in het wereldkampioenschap ploegkoers. De wereldtitel was voor het dominante Deense duo Michael Morkov/Lasse Norman Hansen. Dat verzamelde 62 punten, veel meer dan zilveren Nieuw-Zeeland (33 ptn) en het bronzen Duitsland (32 ptn).

Oud-wereldkampioenen Kenny De Ketele en Robbe Ghys waren vorig jaar nog goed voor brons en golden nu ook weer bij de kanshebbers in een wedstrijd over tweehonderd ronden.

Daarin trok Denemarken al snel de macht naar zich toe, door tijdens een heel lange inspanning verschillende sprints te winnen en als enige koppel een winstronde te nemen.

De grip op de wedstrijd verloren de Denen nadien niet meer, integendeel. Morkov, net na zijn terugreis vanuit de Verenigde Arabische Emiraten naar Berlijn even in quarantaine geplaatst uit vrees voor het coronavirus, bleef samen met Hansen punten sprokkelen in de sprints en de uitvalspogingen van de concurrentie controleren. Beiden komen op de weg trouwens uit voor een Belgische ploeg, respectievelijk Deceuninck - Quick-Step en Alpecin-Fenix.

België sprokkelde met mondjesmaat punten en gooide zich in het laatste wedstrijdkwart helemaal in de strijd. Tot de slotsprint waren De Ketele en Ghys nog in de running voor eremetaal, maar na een spetterende slotkilometer waren het Nieuw-Zeeland en de Duitse titelverdedigers die de overige podiumplaatsen naar zich toe trokken, ten koste van Nederland en België. Onze landgenoten totaliseerden uiteindelijk 23 punten.