Logo of Team Belgium

Ter gelegenheid van de traditionele Olympische stage die plaatsvindt in Lanzarote bevestigt de Nationale Loterij haar steun aan het Olympisch Comité én aan het geheel van de Belgische sportieve wereld.

Het is dankzij haar spelers dat de Nationale Loterij jaarlijks meer dan 205 miljoen euro aan subsidies aan de gemeenschap kan geven. Door deze investeringen in de strijd tegen armoede, cultuur, wetenschappelijk onderzoek en ook sport is de Nationale Loterij de grootste mecenas van het land.

Sport wordt ondersteund door de Nationale Loterij met een budget dat sinds 2011 oploopt tot een flinke 25 miljoen euro. Deze subsidies zijn bestemd voor de sportieve actoren van ons land zoals bijvoorbeeld alle federaties die in 2014 ruim 1 miljoen euro konden ontvangen.

Op weg naar Rio

Sinds 20 jaar draagt de Nationale Loterij bij aan de Olympische gedachte. Meer dan 14 miljoen euro ontving het BOIC aan steun sinds 1994, een investering die ten goede komt aan de voorbereiding van de atleten met het oog op de Olympiades. Het project « Be Gold » wordt ook gesubsidieerd door de Nationale Loterij met meer dan 10 miljoen euro sinds 2004. De Specials Olympics en Paralympics genieten evenzeer de steun van de Loterij en wel voor bijna 4 miljoen euro en dat sinds meer dan 15 jaar.

De waarden die sport uitstraalt zijn belangrijk voor de Loterij en het is in die optiek dat ze haar betrokkenheid bij de sportieve wereld in het algemeen en de Olympische beweging in het bijzonder wenst te accentueren.

De weg naar Rio is uitgestippeld en de Nationale Loterij staat aan de zijde van de atleten om het hen mogelijk te maken tot het uiterste te gaan in het veroveren van medailles!