Logo of Team Belgium

Sinds 1 november, hetzij 100 dagen voor de opening van de Olympische Winterspelen, heeft de olympische vlam haar sintels laten vallen op Koreaans grondgebied. Maar eens in Zuid-Korea zal zij door de handen van 7.500 mensen gaan en niet minder dan 2.018 km door het land afleggen.

Volgens de traditie werd de olympische vlam aangestoken aan het begin van haar rondreis in Olympië in Griekenland. Vervolgens doorkruiste zij Griekenland om nadien overhandigd te worden aan de vertegenwoordigers van het Comité van PyeongChang 2018 op 31 oktober in Athene, eveneens de dag van haar aankomst – enkele uren later – in Zuid-Korea. Haar reis is echter nog lang niet voltooid! Bij haar aankomst startte de 13-jarige Koreaanse You Young de lange serie van aflossingen door het land. Niet minder dan 17 steden en provincies zullen de Olympische vlam verwelkomen. Na haar doorreis in het zuiden van Zuid-Korea bevindt de vlam zich nu in Seosan, in het westen van het land. Nadien zal zij het centrum van het land aandoen om uiteindelijk af te zakken en terug naar het noorden te keren en te eindigen in PyeongChang.

Eens haar eindbestemming bereikt zal de vlam, op 9 februari 2018, tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen, worden aangestoken in de daarvoor bestemde urne die gedurende 17 dagen zal branden en het publiek in vervoering brengen. Momenteel is de identiteit van de laatste persoon die de eer zal hebben in het stadion te lopen met de toorts om de vaas van deze XXIIe Olympische Winterspelen aan te steken nog niet gekend.