Logo of Team Belgium

Met een sprong van 6.01m eindigde Maité Beernaert na de eerste ronde op de 4e plaats. Ze moest dus alles uit de kast halen, om alsnog een medaille te halen. Haar eerste 3 sprongen waren zeer matig, maar ze heeft zich daarna kunnen focussen en sprong 6.31m, een sprong die haar van de eerste plaats verzekerde. “Het is compleet onverwacht”, zei Maité na haar prestatie. Mijn eerste 3 sprongen waren echt niet goed, het was alles of niets. Ik heb alles gegeven en de gouden medaille was mijn beloning. Het is gewoon ongelofelijk.”

Haar start in mineur, Maité kan het uitleggen : «Ik had toch veel stress voor de eerste sprongen. Maar deze misstappen hebben me eigenlijk goed geholpen en hebben me sterker gemaakt. Daarna wou ik gewoon alles geven.”

Maité heeft gewonnen voor een Hongaarse en een Oostenrijkse. “Enkele van de deelneemsters ben ik ook tegengekomen op het voorbije EK, één voor één sterke deelneemsters. Tijdens het EK heb ik eigenlijk een slechte prestatie neergezet. Mijn gouden medaille hier op de JOS voelt dus heel fantastisch aan.”

Een dag als vandaag riskeert Maité Beernaert niet zo snel te vergeten. Ze zegt zelf dat dit het mooiste moment uit haar carrière is en de beste dag van haar leven. “Vanaf nu is het doel om nog harder te trainen en zo op een dag te kunnen deelnemen aan de – grote - Olympische Spelen. Dat is een droom van mij, waarvan ik hoop dat die op een dag werkelijkheid zal worden.

En nu ? «Nu ? Nu ga ik voor de atleten van Team Belgium die nog bezig zijn met hun competitie supporteren.”