Logo of Team Belgium

Manon De Roey staat met een openingsronde van 65 slagen na dag 1 op een gedeelde tweede plaats in de Czech Ladies Open (Ladies European Tour/200.000 euro). Op de plaatselijke golfbaan in het Tsjechische Beroun lukte ze onder meer een zeldzame albatros, drie slagen onder par.
De 28-jarige Antwerpse, die aan een zeer goed seizoen bezig is en twee weken terug achttiende werd in het sterkbezette Ladies Scottish Open, begon nochtans met een dubbele bogey op de dertiende hole. De Roey, die op de tweede parcourshelft van start ging, trok de scheve situatie recht met birdies op de holes vijftien, zestien, een eagle op de achttiende hole waarna ze nog twee birdies zag vallen op de holes één en zes. Op de zevende hole, een 423 meter lange par-5, verdween de bal bij haar tweede slag in de cup, goed voor een albatros, drie onder par. "Ondanks een dubbele bogey op de vijftiende hole, waar ik de bal na de afslag niet meer terugvond, ben ik tevreden," verklaarde De Roey. "Ik lukte meteen enkele birdies en een eagle. Op de zevende hole, een par-5, sloeg ik een goede drive, waarna ik met een ijzer negen de bal naar de green sloeg, ik wist echter niet waar hij geland was. Toen ik bijna aan de green was riep er iemand dat de bal binnen was. Dat was natuurlijk fantastisch, mijn eerste albatros ooit." In de tussenstand telt De Roey samen met de Engelse Cloe Frankish en de Duitse Leonie Harm twee slagen meer dan de Deense Emily Kristine Perdersen, die rondkwam in 63 slagen, negen onder par. De 24-jarige uit Kopenhagen werd vorige week nog elfde in de Women's British Open.

Stand na eerste ronde: 1. Emily Kristine Pedersen (Den) 63 2. Manon De Roey (Bel) 65 . Cloe Frankish (Eng) 65 . Leonie Harm (Dui) 65 5. Lucrezia Colombotto Rosso (Ita) 66 . Camille Chevalier (Fra) 66 . Kylie Henry (Sch) 66 . Carolin Kauffmann (Dui) 66 . Sanna Nuutinen (Fin) 66 10. Christine Wolff (Oos) 67 . Olafia Kristinsdottir (Ijsl) 67

(Belga)