Logo of Team Belgium

Op 24 januari was het nog precies 6 maanden voor de Olympische Spelen. De levering van de Olympische tickets start in mei. Heeft u de uwe reeds besteld? Zo zien ze eruit!

Tokyo 2020 onthulde begin deze maand het design van zijn tickets. Elk ticket heeft een sportpictogram, een plaatspictogram en het logo van de Olympische Spelen. Een kleurcodering die refereert naar de plaats en de stad waar de competitie plaats vindt, maken van het inkomkaartje een handig te lezen item. In totaal zijn er 59 verschillende Olympische ticketontwerpen.


Vier traditionele Japanse kleuren worden gebruikt
- Kurenai (rood): sinds de oudheid wordt rood vaak gebruikt bij feestelijke gelegenheden en is het een symbolische kleur van Japan.
- Ai (blauw): algemeen bekend bij de Japanse bevolking en wereldwijd bekend als een kleur die Japan vertegenwoordigt. De kleur van de emblemen van Tokyo 2020 wordt ook gecategoriseerd als 'ai'.
- Fuji (paars): de kleur van de Japanse blauwe regen.
- Matsuba (groen): een dennennaaldgroene kleur die vaak wordt gebruikt voor feestelijke gelegenheden.

Sportpictogrammen
De sportpictogrammen werden voor het eerst geïntroduceerd op de Olympische Spelen van Tokio in 1964. Ze zijn ontstaan uit een nood om visueel te communiceren met een steeds internationaler wordende groep van atleten en toeschouwers. Sindsdien zijn er voor elke editie van de Spelen pictogrammen gecreëerd.