Logo of Team Belgium

Ismael Debjani, dinsdag nog winnaar van zijn reeks in de 1.500 meter, is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale op de Olympische Spelen in Tokio. De 30-jarige atleet beëindigde zijn halve finale op een elfde plaats met een tijd van 3:42.18. Daarmee klokte hij de 22e chrono op 26 halvefinalisten.

Met de zesde beste jaartijd in zijn wedstrijd dankzij zijn Belgisch record in Genève (3:33.06) moest Debjani het opnemen tegen vier leden van de wereldwijde top tien, waaronder de nummer 1, de Keniaan Timothy Cheruiyot. "In het begin werd er heel snel gelopen. Ik denk dat ik na 400 meter doorkwam in 56 seconden", vertelde Debjani na zijn wedstrijd.

"Daarna heb ik gewoon gevolgd. Misschien was het nog de vermoeidheid van dinsdag. Na 850 meter voelde ik een pijnscheut in mijn achillespees. Het is al drie weken dat ik last heb van mijn achillespees. De piste in Tokio is echt zwaar. Op het moment dat ik losliet, kwam ik nog even terug, maar na 1.100 meter had ik het begrepen. Na mijn reeks had ik echt veel last, en de dag nadien ook. Ze hebben me verzorgd maar... Toen ik zag dat ik niet meer bij de eerste zeven zat (die zich konden kwalificeren, red.) ben ik uitgebold."

De vijf besten van beide halve finales en de twee beste verliezende tijden plaatsten zich voor de finale van zaterdag om 20u40 (13u40 Belgische tijd). Debjani, die "een mooie herinnering overhoudt aan zijn eerste Spelen", loopt nog de 1.500 meter op de Memorial Van Damme voordat hij zich volgend seizoen zal toeleggen op de 5.000 meter.

Belga