Logo of Team Belgium

Keirinspecialiste Nicky Degrendele pakte op de wereldkampioenschappen baanwielrennen van het Duitse Berlijn naast een finaleplaats en naast een olympisch ticket voor Tokio 2020: "Het is niet gegaan zoals ik wilde, maar ik kom wel terug", reageerde ze.

Nadat ze werd uitgeschakeld in de halve finales, sloeg de 23-jarige Degrendele in de kleine finale bovendien nog tegen de piste.

"Fysiek ben ik oké, maar mentaal doet dit pijn. Ik wist dat ik goed was, de benen voelden goed, ik was vrij relaxed en had er superveel zin in. De druk die op me lag, kon ik gelukkig in een andere vorm plaatsen. Ik heb mijn ding kunnen doen, maar heb het helaas niet kunnen afmaken."

"In een olympisch jaar is iedereen op een heel hoog niveau. Ik schrok in de eerste race dat het zo supervlot ging, maar vanaf de tweede race was het moeilijk. Het is niet gegaan zoals ik wilde, maar ik kom wel terug. Verder naar het volgende doel: de Spelen van Parijs. Het is niet leuk om zo af te sluiten, maar dit is ook een motivatie: ik wil weer presteren zoals de Nicky van twee jaar geleden en weer meespelen voor de wereldtitel."