Logo of Team Belgium

Dennis Goossens schrijft olympische turngeschiedenis aan de ringen op de Olympische Spelen in Rio!

Dennis Goossens is in de Olympic Arena in Barra in de finale van de ringen met 14.933 punten op de achtste plaats geëindigd.

Voor zijn oefening met een moeilijkheidsgraad van 6.600 kreeg de 22-jarige Goossens een score van 8.333, goed voor een totaal van 14.933 punten. Dennis Goossens schrijft hiermee Belgische turngeschiedenis, hij is onze eerste landgenoot ooit in een toestelfinale op de Spelen!

Kajakker Artuur Peters plaatste zich voor de halve finales van de K1 1000 meter, maar heeft zich vervolgens niet kunnen plaatsen voor de A-finale.

De amper 19-jarige Peters, de wereldkampioen bij de U23, finishte in de halve finales als zevende in 3:37.586. Een plaats in top vier was nodig voor de A-finale. Peters komt dus uit in de B-finale, waar hij voor een plaats tussen 9 en 16 mag strijden.

Baanwielrenner Jasper De Buyst heeft opgegeven in het olympisch omnium. Hij kampte sinds zondag met een maagdarminfectie. De 22-jarige De Buyst stond halfweg het omnium - na drie van de zes onderdelen. "Vanaf het eerste nummer zat er niets in de benen", reageerde Jasper De Buyst zondagavond. Hij verklaarde toen wat last te hebben van de maag, maar wilde dat niet als excuus inroepen.

Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers zijn na respectievelijk een negende, achtste en twaalfde plaats in de zevende, achtste en negende regatta in de stand van de 49er opgeklommen van de zeventiende naar de vijftiende plaats met 85 punten. De tiende, elfde en twaalfde regatta staan dinsdag op het programma in de baai van Guanabara. De medalrace is voor donderdag, daarin neemt de top tien het tegen mekaar op.