Logo of Team Belgium

Op de Grand Slam-jumping van Genève is Gregory Wathelet zaterdag derde geworden in de hoofdproef van de dag. In een snelheidsproef over 1m55 moest hij met de 11-jarige hengst Faut-Il alleen de Nederlandse Sanne Thijssen, met Con Quidam, en de Zwitser Martin Fuchs, met Conner Jei, voor laten gaan. Jérôme Guéry werd met Napoli zevende. Slechts 9 van 47 combinaties slaagden erin om geen balk af te stoten.

Eerder op de dag waren drie Belgen in de top tien geëindigd van een proef met barrage over 1m60. Zoé Conter werd met Dawa vierde, François Mathy Jr met Uno vijfde en Wathelet met Conchento achtste. Conter en Mathy bleven foutloos in de barrage met tien combinaties, Wathelet stootte één balk af. De Brit Harry Charles (Borsato) reed de snelste foutloze barrage en won voor de Braziliaan Rodrigo Pessoa (Carlito's Way) en de Nederlander Harrie Smolders (Monaco).

In een barrageproef  voor ruiters tot 25 jaar werd Thibault Philippaerts (Broadway) vierde en Emilie Conter (Balento) zesde. Philippaerts was slechts één honderdste trager dan de Spaanse winnaar Alvaro Gonzalez de Zarate Fernandez (Carte de Blue), maar ging wel één keer in de fout. De top drie deed dat niet.

Belga