Logo of Team Belgium

Thomas Detry is met een slotronde van 66 slagen tweede geworden op het Hero Open golftoernooi (European Tour/1 miljoen euro). Op de Forest of Arden golfbaan in het Engelse Meriden (Birmingham) incasseerde hij op zijn laatste hole een bogey. Het was uiteindelijk de Engelsman Sam Horsfield die zich de beste toonde.

De 27-jarige Detry, die begin dit jaar al zesde werd in de Saudi International en vorige maand beslag kon leggen op de achtste plaats in de Austrian Open, moest op zijn eerste hole een bogey op zijn kaart schrijven. De Brusselaar zette dit recht met drie birdies, waarna hij op de zesde hole nogmaals in de fout ging. De nummer 120 op de wereldranglijst zag op de volgende elf holes zes birdies in de cup verdwijnen, waarmee hij aan de leiding kwam. Op de laatste hole liep het echter mis met nog een bogey. 

"Er zijn veel dingen door mijn hoofd gegaan," reageerde Detry. "Maar eerlijk gezegd, heb ik niets om over teleurgesteld te zijn. Ik heb vandaag echt goed gegolfd, de greens werden altijd lastiger en ik heb de putt op de achttiende hole niet goed gelezen. Ik ben blij met de manier waarop ik de laatste holes heb afgewerkt. Ik heb een aantal heel goede slagen gedaan. Het is weer een gemiste kans, maar ik ga verder en vergeet dit en probeer volgende week gewoon te winnen." 

De Engelsman Sam Horsfield, die voor aanvang van de laatste ronde de leiding waarnam en drie slagen voorsprong telde op Detry, moest op zijn laatste hole absoluut de par houden, wat hij ook deed. Detry totaliseerde een score van 271 slagen, zeventien onder par. De 23-jarige Horsfield deed een slag beter en pakte wel zijn eerste European Tour-overwinning in zijn prille loopbaan.

Belga