Logo of Team Belgium

Thomas Detry heeft zich zaterdag dankzij een derde ronde van 65 slagen op een gedeelde zevende plaats genesteld in het Saudi International, dat doorgaat op de Royal Greens-golfbaan in Koning Abdullahstad.

Detry, die na een zwakke eerste ronde nog op een gedeelde 94e plaats vertoefde, kon na een tweede ronde van 66 slagen oprukken naar de 38e plaats. Op dag drie deed de 27-jarige Brusselaar nog een slag beter en dit na zes birdies en een bogey.

Het leverde hem meteen 31 plaatsen winst op. In de tussenstand telt Detry zes slagen meer dan de Noord-Ier Graeme McDowell, die alleen aan de leiding staat en één slag voorsprong telt op de Fransman Victor Dubuisson.

De derde plaats op drie slagen van de leider is voor de Maleisiër Gavin Green.

Thomas Pieters liep een derde ronde van 69 slagen. Na drie birdies en twee bogeys maakte hij twee plaatsen winst en sloot hij dag drie af op een gedeelde zestiende plaats.

Colsaerts, die de eerste twee dagen ronden liep van één onder par, had op dag drie 71 slagen nodig, één over par. De drievoudige European Tourwinnaar bracht zijn totaalscore op 209 slagen en zakte van de 31e naar de 37e plaats. Detry mag zondag zijn laatste ronde afwerken samen met de Amerikaan Brooks Koepka, de nummer een van de wereld en tevens viervoudig majorwinnaar.

Belga