Logo of Team Belgium

Detry moest op de slotdag twee plaatsen inleveren. De 28-jarige Brusselaar ging nochtans van start met birdies op de holes twee en drie, waarmee hij even op de derde plaats stond. Op de holes zeven en negen moest hij echter twee bogeys incasseren. Op de tweede parcourshelft noteerde hij nog negen keer par, wat uiteindelijk resulteerde in een ronde van 71 slagen, par. Met zijn totaalscore van 281 slagen, drie onder par, telde hij in de eindstand vijf slagen meer dan de Fransman Antoine Rozner. De 28-jarige Parijzenaar, die in december het Golf in Dubai Championship op zijn palmares schreef, lukte op de laatste hole een birdieputt van negentien meter voor de overwinning. Voor Rozner is het zijn tweede European Tourzege.

Thomas Pieters, die na een derde ronde van 76 slagen was weggezakt naar de 24e plaats, liep nog en slotronde van 69 slagen. De Antwerpenaar putte vier birdies weg en moest twee bogeys op zijn kaart schrijven. Met zijn ronde van twee onder par maakte hij nog elf plaatsen winst en werd hij dertiende.

Pieters klimt in "The Race to Dubai" (European Tour klassement) van de 38e naar de 34e plaats, Detry wipt van de 39e naar de 35e stek.

Belga