Logo of Team Belgium

Van 20 tot 25 maart is het Finse Vuokatti gaststad voor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF). Het BOIC selecteerde voor deze vijftiende wintereditie drie jonge talenten uit twee sporten. Dat zijn Nore Kerkhofs in alpineskiën en Warre Noiron en Aleyándro Rivero Maerschalck in het shorttrack.
De jonge atleten worden aangevoerd door delegatieleider, Rudy Lahor, Games Manager bij het BOIC. 

Het EJOF is een multidisciplinaire sportcompetitie waarbij jonge atleten hun niveau kunnen meten binnen hun rechtstreekse leeftijdscategorie. Voor sommigen is dit hun eerste ervaring met een internationale competitie en de gelegenheid om zichzelf te evalueren.  

Rudy Lahor: “Gefeliciteerd aan de drie Team Belgium atleten. Het is mij een groot genoegen om deze jonge atleten te mogen begeleiden. Het Europees Jeugd Olympisch Festival is een belangrijk evaluatiemoment in de carrière van een jonge atleet. Ik hoop dat de deelname aan het EJOF voor hen een stimulans zal betekenen om verder te gaan op de weg naar de top met later als absoluut hoogtepunt een deelname aan de Olympische Spelen.” 

Vertrek Vuokatti 
Team Belgium vertrekt op 19 maart vanuit Brussels Airport naar Finland. 

Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Vuokatti 2022 
De Finse stad Vuokatti verwelkomt in 2022 de 15e editie van het Europees Jeugd Olympisch Winterfestival. Dat is al de tweede keer: ook in 2001 streken de beste jonge wintersporters van Europa er neer voor de Europese Jeugd Olympische Dagen. Toen namen zo’n 1100 jongeren deel. In 2022 staan 9 sporten op het programma: alpineskiën, biatlon, langlaufen, kunstschaatsen, ijshockey, noordse combinatie, shorttrack, schansspringen en snowboarden. Door de COVID-pandemie werd het EJOF verplaatst naar 2022. Enkel het ijshockeytoernooi voor jongens is doorgegaan op de oorspronkelijke data (12 tot 17 december 2021).