Logo of Team Belgium

Skeloni Colin Freeling en alpine skiër Louis Masquelier-Page hebben de eer om op 9 januari tijdens de openingsceremonie van de derde wintereditie van de Jeugd Olympische Spelen (JOS) in Lausanne de Belgische vlag te dragen. Omdat deze editie zich ook afspeelt in Sankt Moritz waar o.m. bobsleeën, skeleton en rodelen plaatsvinden, worden er 2 openingsceremonies gehouden en mag Team Belgium 2 vlaggendragers afvaardigen. Louis Masquelier is vlaggendrager voor de openingsceremonie in Lausanne, Colin Freeling draagt de Belgische driekleur in Sankt Moritz.

Louis Masquelier-Page : "Het was voor mij al een droom die uitkwam om te mogen deelnemen aan dit zeer prestigieuze internationaal evenement, terwijl ik 3 weken geleden nog niet zeker was of ik me zou kunnen kwalificeren en nu vraagt men mij om de Belgische vlag te dragen tijdens de openingsceremonie! Het dringt nog niet helemaal tot mij door, dit is een hele eer!".

Colin Freeling: “Ik ben zeer blij de vlag te mogen dragen tijdens de openingsceremonie. Het is een hele eer voor mij om ons land te mogen vertegenwoordigen als vlaggendrager. Toen ik het eerst hoorde kon ik het niet geloven maar het maakt me wel superblij dat ik dit mag doen! Ook nog een dikke proficiat voor Louis!"

Team Belgium in Lausanne: 9 atleten uit 7 sporten

Lausanne is van 9 tot 22 januari de gaststad voor 1.880 jonge atleten uit meer dan 70 landen. Acht sporten staan er op het olympische programma. Team Belgium is daar vertegenwoordigd met 9 atleten uit 7 sporten

Gert Van Looy is chef de mission voor deze derde wintereditie van de Jeugd Olympische Spelen: “Het is voor mij een mooie uitdaging en een hele eer om deze jonge topatleten te mogen begeleiden in Lausanne. Ik hoop dat het voor hen een leerrijke ervaring wordt.”