Logo of Team Belgium

Het organisatiecomité van de Spelen van Tokio maakte op 19 april de Japanse gerechten bekend die de atleten gedurende de Olympische Spelen in het atletendorp zullen geserveerd krijgen. Tokio 2020 had vooraf een nationale kookwedstrijd georganiseerd met meer dan 700 inzendingen. De vijf gerechten die de meeste stemmen kregen, worden geserveerd in het Olympisch dorp.

Bovenaan de lijst prijkt een traditioneel koud noedelgerecht "somen". “Somen” wordt zeer gesmaakt in Japan tijdens de zomermaanden. Om aan de nutritionele behoeften van Olympische atleten te voldoen, werden aan het gerecht kip en groenten in een tomatenbouillon toegevoegd.

Een ander gerecht, “oden” is meer winters, maar wordt voor de gelegenheid bereid in een koude soep met tomaten en andere zomergroenten.Als dessert wordt "pannacottazunda" aangeboden, een zoete groene sojapuree die in het noordoosten van Japan wordt gebruikt.

De andere twee geselecteerde gerechten zijn "zangi" gebakken zalm, afkomstig van het hoofdeiland Hokkaido, en geroosterd brood met perziken, ham en verse kaas.