Logo of Team Belgium

Tiesj Benoot blikte tevreden terug op z'n Amstel Gold Race. "Derde was het hoogst haalbare", zei hij na afloop. Benoot haalde fors uit op de Keutenberg. "Dat moest wel", zei hij na de wedstrijd. "Het was de enige echt lastige helling waar ik nog het verschil kon maken. Dus ik gaf alles wat ik in me had. Maar helaas."

Kwiatkowski sloop daarna weg. "Ik maakte toen een foutje in de afdaling, miste een bocht en raakte wat achterop. Daarna lever ik een zware inspanning, breng ik Cosnefroy nog mee en die maakt wel nog de oversteek. Ik had niet genoeg meer in de benen en daarna werd het een tactisch spel natuurlijk. Ineos Grenadiers reed echt sterk, had de bovenhand en speelde het goed. Ze winnen met Kwiatkowski, ze reden tactisch echt goed. Ik word nog derde, dat was het hoogst haalbare. Ik moest iets proberen met die snelle mannen. Ik viel twee keer aan, de tweede keer raakte ik weg en blijf ik voorop. Hier kan ik mee leven."

"Ik werd tweede in Dwars door Vlaanderen en hier derde. Uiteraard win je liever, maar ik denk dat ik toch wel tevreden mag zijn met mijn voorjaar. Twee keer podium, in die paar koersen die ik heb gereden na mijn val in de Strade Bianche. Daar ben ik blij mee."

"Parijs-Roubaix rijd ik niet, ik trek naar het Zuiden van Frankrijk om daar nog een weekje te trainen met het oog op de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, koersen die me beter liggen dan Parijs-Roubaix."

Belga