Logo of Team Belgium

Het organisatiecomité voor de Olympische en Paralympische Winterspelen van 2026 in Milaan en Cortina heeft onlangs zijn officiële mascottes onthuld. Twee charmante hermelijnen, broer en zus: dit zijn Tina en Milo. 

De Olympische Winterspelen vinden plaats van 6 tot 22 februari 2026, twee weken later volgen de Paralympische Winterspelen op 6 maart. Tina en Milo zullen daar een essentieel onderdeel van zijn. 

Tina, de witte hermelijn, is de mascotte voor de Olympische Spelen, haar broer Milo, de bruine hermelijn, is de mascotte voor de Paralympische Spelen. De namen van de mascottes zijn niet zomaar willekeurig gekozen; Tina en Milo verwijzen naar de twee gaststeden Milaan en Cortina, en symboliseren de normen en waarden die de organisatie wil uitdragen. 

Tina en Milo zijn heel gelijkaardig, maar niet identiek. Ze dragen een boodschap van inclusie en optimisme uit. 

Tina houdt van verandering. Ze is ervan overtuigd dat verschillen een aanwinst zijn en dat we enkel kunnen groeien door elkaar met respect, openheid en curiositeit te benaderen. 

Milo is met slechts één been geboren. Zijn verhaal is er een van vindingrijkheid en wilskracht, waar hij zijn staart gebruikt om elk obstakel te overwinnen. Zijn diversiteit is niet slechts een kenmerk, maar een ware kracht geworden.