Logo of Team Belgium

Dominique Baeyens, voormalig bondscoach van de Red Dragons en succescoach bij Roeselare, neemt eind juni afscheid van zijn functie als technisch directeur van de topsportschool volleybal in Vilvoorde.

Hij stond negen jaar aan het hoofd van de opleiding en zal de fakkel doorgeven aan Kris Eyckmans, assistent-bondscoach bij de Red Dragons, die de tweede en derde graad zal coördineren, en Kris Vansnick, momenteel hoofdcoach van Asterix Avo en assistent-bondscoach bij de Yellow Tigers, die voor de eerste graad zal instaan. Het duo zal de komende maanden door Baeyens zelf begeleid worden.

Gert Vande Broek zal als sportief directeur beide technisch directeurs aansturen en ondersteunen op sportief vlak. Die rol neemt hij over van Baeyens. In een eerste reactie blikt Baeyens vooral terug op de menselijke kant van zijn loopbaan. 

"Los van de prachtige resultaten van onze atleten door de jaren heen geeft vooral de persoonlijke groei van hen mij veel voldoening", legde hij uit. "Ze starten hier als kinderen vol met dromen, passies voor het volleybal. Als je dan de weg ziet die zij zowel fysiek als psychologisch afleggen om zich te ontwikkelen als persoon, brengt dat wel enige fierheid met zich mee." 

Baeyens neemt niet volledig afscheid van het volleybal. Hij blijft verantwoordelijk voor het beloften project Grow4Gold Paris 2024 en zal blijven zetelen in de topsportcommissie volleybal.

Belga