Logo of Team Belgium

Dragons is zondag voor de 12e keer landskampioen geworden in het mannenhockey. De Antwerpenaren versloegen de Waterloo Ducks met 2-1 (rust: 0-0) in de terugwedstrijd van de finale van de play-offs. De heenwedstrijd van zaterdag werd eveneens gewonnen door de Dragons met 4-3.

De heruitgave van de finale van 2018 bleef lang onbeslist. Heel wat doelgevaar bij beide doelmannen in de eerste helft, maar Simon Vandenbroucke voor de Ducks en Tobias Walter voor de Dragons, hielden hun netten schoon. Cédric Charlier vond dan toch een gaatje in de defensie van Waterloo in het derde kwart (51e). Dankzij een strafcorner van Gaëtan Dykmans bracht het team van coach Jean Willems weer spanning in de wedstrijd (56e). Drie minuten later maakte Robbert Rubens de bevrijdende 2-1, dankzij een dribbel van Vandenbroucke (59e).

Voor het team uit Brasschaat is het de 12 landstitel, de 7e sinds 2010. De Waterloo Ducks blijven steken op 5 kampioenschappen. Beide teams samen hebben 11 van de 12 titels gewonnen sinds 2009. Alleen Léopold kon in 2019 de hegemonie doorbreken. Het team uit Ukkel pakte brons in de kleine finale en zal het derde team zijn dat België mag vertegenwoordigen in de EHL, samen met de twee finalisten.

(Belga)